• Accueil
  • Science
  • Aroller coaster’s velocity at the top of a hill is...

Aroller coaster’s velocity at the top of a hill is 10 m/s. two seconds later it reaches the bottom of
the hill with a velocity of 26 m/s. what was the acceleration of the

Answers

  • Réponse publiée par: elishakim80
    1. (150 meters) / (18 seconds) = 8.33 meters per second
    2. total distance = 4 + 2 + 1 = 7 kilometers
    total time = 32 + 22 + 16 = 70 minutes
    average speed = 7/70 = 0.1 kilometer per minute
    3. (120 kilometers) / (2 hours and 30 minutes) = 120 / 2.5 = 48 kilometers per hour
    4. (600 km/hr) x (2.5 hrs) = 1500 kilometers
    5. total distance = 750 + 250 = 1000 meters
    total time = 13 seconds??? (or should this be in minutes, because he can't be that fast ?)
    If time = 13 seconds:
    speed = 1000 / 13 = 76.92 meters per second
    If time = 13 minutes
    speed = 1000 / (13 x 60) = 1000 / 780 = 1.28 meters per second
    6. Acceleration = (change in velocity) / time
    = ( v2 - v1 ) / t
    = ( 26 - 10 ) / 2
    = 16 / 2
    Acceleration = 8 meters per second squared = 8 m/s^2
  • Réponse publiée par: camillebalajadia
    1.  (150 meters) / (18 seconds) = 8.33 meters per second

    2.  total distance = 4 + 2 + 1 = 7 kilometers
         total time = 32 + 22 + 16 = 70 minutes
         average speed = 7/70 = 0.1 kilometer per minute

    3.  (120 kilometers) / (2 hours and 30 minutes) = 120 / 2.5 = 48 kilometers per hour

    4.  (600 km/hr) x (2.5 hrs) = 1500 kilometers

    5.  total distance = 750 + 250 = 1000 meters
         total time = 13  seconds??? (or should this be in minutes, because he can't be that fast ?)

      If time = 13 seconds:
             speed = 1000 / 13 = 76.92 meters per second  

      If time = 13 minutes
             speed = 1000 / (13 x 60) = 1000 / 780 = 1.28 meters per second

    6.  Acceleration = (change in velocity) / time
                              =  ( v2 - v1 ) / t
                              =  ( 26 - 10 ) / 2
                              = 16 / 2
        Acceleration  =  8 meters per second squared  =  8 m/s^2 
  • Réponse publiée par: abbigail333

                      Acceleration is equal to  

    the change in velocity

    the time to accomplish that

    .

    That method of explaining acceleration can be obtained from the basic kinematic formula (using the suvat variables)

    v

    =

    u

    +

    a

    t

    .

    Rearranging the variables as follows

    a

    t

    =

    v

    u

    a

    =

    v

    u

    t

    That is equivalent to the explanation I gave you in words.

    Therefore,

    a

    =

    26

    m

    s

    10

    m

    s

    2

    s

    =

    8

    m

    s

    2

    I hope this helps,kelvin

  • Réponse publiée par: nelspas422

    8 m/s^2

    Explanation:

    The formula for acceleration is a = (Vf / Vi)/t

    Whereas:

    a = Acceleration

    Vf = Final Velocity

    Vi = Initial Velocity

     t = time

    Given:

    Vf = 26m/s

    Vi = 10m/s

    t = 2s

    By Substituiting the values we will get:

    a = (26-10)/2

    a = 8 m/s^2

    Hope it helps :)

  • Réponse publiée par: brianneaudreyvuy

    answer:

    sumagot ka sarili mo kaya mo yan gooo

    Explanation:

    para hindi asa sa/p>

  • Réponse publiée par: joyce5512
    Formula for acceleration:

    a = \frac{vf - vi}{t}

    Solution:

    a = \frac{26 - 10}{2}

    a = \frac{16}{2}

    a = 8 \frac{m}{ {s}^{2} }

    The acceleration of the roller-coaster is 8 m/s^2.
  • Réponse publiée par: snow01
    Formula for acceleration:

    a = \frac{vf - vi}{t}

    Solution:

    a = \frac{26 - 10}{2}

    a = \frac{16}{2}

    a = 8 \frac{m}{ {s}^{2} }

    The acceleration of the roller-coaster is 8 m/s^2.
  • Réponse publiée par: kuanjunjunkuan
    Formula for acceleration:

    a = \frac{vf - vi}{t}

    Solution:

    a = \frac{26 - 10}{2}

    a = \frac{16}{2}

    a = 8 \frac{m}{ {s}^{2} }

    The acceleration of the roller-coaster is 8 m/s^2.
Connaissez-vous la bonne réponse?
Aroller coaster’s velocity at the top of a hill is 10 m/s. two seconds later it reaches the bottom o...